Świat w kawałkach

Temat: analiza wyników badan krwi i moczu
... PLT 239 norma 130 - 400 LY 32.0 3.3 norma 25.0 - 45.0 MO 2.1 0.2 norma 2.0 - 9.0 GR 65.9 6.9 norma 50.0 - 85.0 EO F5 RDW 11.8L...
Źródło: bejbi.net/viewtopic.php?t=393



Temat: Interpretacja wyników badań.
... jestem w ciąży po 5 miesiącach starań. Nie czuję się zle , nie wiem czy podwyższenie może byc spowodowane infekcją od 8 zęba którego niedługo idę usunąć ? Dziękuję.
Źródło: rodzinko.pl/showthread.php?t=6142


Temat: Wyniki: morfologia + badanie moczy 11t1d
Prosze o interpretację 11t1d ciązy Morfologia Leukocyty 9,2 norma 3,8-10 Erytrocyty 4,3 norma 3,7-5,1 Hemoglobina 12,7 norma 12-16 Hematokryt 37 norma 37-47 MCV 85 norma 80-99 MCH 30 norma 27-35 MCHC 34,8 norma 32-37 Plytki krwi 211 norma 140-440 Limfocyty 22% Inne (Eo, Bazo, Mono) 3% Neutrofilr 75% Limfocyty 2,0 Inne (Eo, Bazo, Mono) 0,3 Neutrofile 6,90 RDW-CV 14% PDW 13 MPV...
Źródło: rodzinko.pl/showthread.php?t=5684


Temat: wyniki morfologii w 39 tygodniu ciąży
Panie doktorze jestem w 39 tygodniu ciązy. Dzis odebralam wyniki morfologii. Czy moze je pan zinterpretowac? Dziekuje za dopowiedz RBC 3,96 (4,00-5,30) HGB 12,5 (12-15,5) HCT 37,8 (36-48) MCV 96 (80-98) MCH 32,9 (28-34) RDW 12,9 (11,5-14,5) PLT 142 (150-400) PDW 14,4 (0,0-19) MPV 8,7 (6,5-10,5) PCT 0,1 (0,1-0,5) WBC 14 (4,0-9,0) LYM 12,8 MON 4,4 GRA 82,8 LYM 1,7 (1,0-3,5) MON...
Źródło: rodzinko.pl/showthread.php?t=1426


Temat: wyniki badań
... temu zapobiec? Czy wysokość hcg-beta może wykluczyć ciążę pozamaciczną? Z góry dziękuję.
Źródło: rodzinko.pl/showthread.php?t=1930


Temat: wyniki morfologii w 18tc
WBC 6.67 (5.2-12.4) RBC 4.00 (4.2- 5.4) HGB 11.6 (12-16) HCT 32.9 (37-47) MCV 82.3 (81-99) MCH 29.0 (27-31) MCHC 35.2 (33-37) CHCM 36.7 (33-37) RDW 14.6 (11.5-14) HDW 3.29 (2.2-3.2)...
Źródło: rodzinko.pl/showthread.php?t=1147


Temat: Wyniki badań, interpretacja
... BASO 0.00-.100 0.00-1.00 %B MCHC 31.0-36.0 RDW 11.5-16.0 OB-40 MAM DOPIERO 18 LAT NAPISAŁAM DOKŁADNIE TAK JAK JEST PODKREŚLANE I PISANE. Z GÓRY DZIĘKUJE NIE DA MI SIĘ USNĄĆ. NIE CHCE...
Źródło: medykforum.pl/showthread.php?t=778


Temat: interpretacja wyników
A może ktoś może/umie zinterpretować moje wyniki ?? Witam, czy te wyniki potwierdzają, że jestem w ciąży?? Mam chyba za mało żelaza ?? WBC 6,97 x10.e3/µL RBC 4,72 x10.e6/µL HGB 12,6g/dL HCT 36,6 % MCV 77,6 fL MCH 26,8 pg MCHC 34,5 g/dL CHCM 35,4 g/dL RDW 14,3% HDW 2,7 g/dL PLT 303,0 x10.e3/µL MPV 8,3 fL NEUT% 60,3% LYM% 31,5% MONO% 5,6% EOS% 1,0% BASO% 0,1% LUC% 1,4% NEUT 4,21 x10.e3/µL LYM 2,19 x10.e3/µL MONO 0,39 x10.e3/µL EOS 0,07 x10.e3/µL BASO 0,01 x10.e3/µL LUC 0,1...
Źródło: parenting.pl/showthread.php?t=7090


Temat: prosze o interpretacje
prosze o interpretacje   Odebrałam wyniki ,prosze o interpretacje ..jestem w 18 tyg ciązy RBC 4.93 HCT 37.5 MCV 76 fl RDW 26.3% HGB 11.O MCH 22 pg MCHC 29.3 g/dl PLT...
Źródło: parenting.pl/showthread.php?t=1733


Temat: Marcówki 2009
RBC 4,3 HGB 12,3 HTC 35,4 MCV 82,3 MCH 28,6 MCHC 34,7 PLT 194 LYMPH% 21,2 MXD% 5,7 NEUT% 73,1 LYMOH 2,6 MXD 0,7 NEUT 9 RDW-CV 14,8 PDW 14,7 MPV...
Źródło: forum.dziecko-info.com/showthread.php?t=176942


Temat: Ciążowe pogaduchy cz. I
... ciąż ?? A jesli chodzi o to ze nie mozna sie doczekac na dzidziusia to ten czas tak szybko leci ze niedawno dowiedzialam sie ze jestem w ciązy a tu juz...
Źródło: forum.axxa.com.pl/viewtopic.php?t=1708


Temat: interpretacja wyników badań
Panie Doktorze odebrałam wyniki badań, bardzo proszę o opinię czy są dobre czy może dużymi krokami zbliża się anemia lub coś innego – złego??? Ciąża 16t4d Morfologia Leukocyty 8,1 norma 3,5-10 ... norma 25-40 Inne (Eo, Bazo, Mono) 8,43% norma 3-13 Neutrofile 68,8% norma 50-70 Limfocyty 1,8 norma 1-4 Inne (Eo, Bazo, Mono) 0,7 norma 0,2-1,0 Neutrofile 5,60 norma 2-7 RDW-CV 13,4% norma ... norma 3-13 Neutrofile 60,3% norma 50-70 Limfocyty 1,9 norma 1-4 Inne (Eo, Bazo, Mono) 0,6 norma 0,2-1,0 Neutrofile 3,7 norma 2-7 RDW-CV 13,8% norma 10-15 PDW 13,8% norma 10-18 MPV 11,2...
Źródło: rodzinko.pl/showthread.php?t=6160


Temat: pierwsze wyniki w ciąży
witam zrobiłam pierwsze badania w ciązy(8tydzień) czy te wyniki sa dobre dodam że biorę tylko kwas foliowy i duphaston MORFOLOGIA krwinki białe WBC - 11,1 [10do3potęgi /ul] N:4.8 - 10,8 krwinki ... - 97,0 MCHC - 34,1 [g/dl] N:32,0 - 36,0 MCH - 31,0 [pg] N: 26,0 - 33,0 RDW - 13,7 [%] N: 10,0 - 16,0 płytki krwi PLT - 150 [10d3potęgi/ul]...
Źródło: rodzinko.pl/showthread.php?t=876


Temat: ZIMOWE CUDEŃKA 2007/2008
... niedokrwistości dochodzi też w przypadku oddziaływania różnorodnych czynników powodujących rozpad erytrocytów (tzw. niedokrwistości hemolitycznej). Przyczyną niedokrwistości mogą być również inne przyczyny wtórne (ciąża, choroby nerek, nowotwory, choroby przewlekłe). wg mnie wyniki...
Źródło: rodzinko.pl/showthread.php?t=2111


Temat: Tarczyca- forum Konrado poleca, bo...
... nimi ok. Ale samopoczucie mam fatalne- takie wahania nastrojów jakbym miała ostre pms, albo nie wiem była w ciąży, etc. Wczoraj np. przez pare godzin się snułam i płakałam, a później...
Źródło: vegie.pl/viewtopic.php?t=3862


Temat: niedobory magnezu:( inne takie tam
MCH 33 norma 28- 40, MCHC 34 norma 31- 35 plytki krwi 226 norma 125-400 wyniki krwi z 24.04.- byłam w ciąży. Krwini białe - 13, 6 (3,50-10) Krwinki czerwone- 3 ... 277 norma 125-400 wyniki krwi z 30.03.09 e - byłam w ciązy Krwini białe - 12, 6 (3,50-10) Krwinki czerwone- 3 , 65 ( 3,50-5,00) hemoglobina- 12, 4 (12-16,00) Hematokryt - ... w ciązy Krwini białe - 11 7 (3,50-10) Krwinki czerwone- 3 65 ( 3,50-5,00) hemoglobina- 11, 9 (12-16,00) Hematokryt - 34 % norma 37 -47 MCV 98 norma 83- 103, MCH ... norma 31- 35 plytki krwi 291 norma 125-400 wyniki z 30.10.09 r- byłam w ciązy Krwini białe - 13, 6 (3,50-10) Krwinki czerwone- 4 1 ( 3,50-5,00) hemoglobina- 13, 38(12-16,00) Hematokryt...
Źródło: vegie.pl/viewtopic.php?t=3211


Temat: Morfologia krwi obwodowej
... u palaczy oraz u kobiet w trzecim trymestrze ciąży. Spadek liczby neutrocytów występuje w zakażeniach grzybiczych, wirusowych (grypa, różyczka), bakteryjnych (gruźlica, dur, bruceloza), pierwotniakowych (np. malaria), w tosycznym uszkodzeniu szpiku kostnego,...
Źródło: crohn.home.pl/forum/viewtopic.php?t=3175